Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Μειώνονται σημαντικά τα κρούσματα του «Έμπολα» στις χώρες της Δυτικής Αφρικής

Τα νέα κρούσματα του ιού «Έμπολα» στη Λιβερία μειώνονται σημαντικά, η Σιέρα Λεόνε έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την επιδημία και ως εκ τούτου η προσοχή των αξιωματούχων στον τομέα της Υγείας επικεντρώνεται πλέον στη Γουινέα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη των ΗΠΑ (USAID).
Η Γουινέα «είναι η χώρα όπου έχουμε στρέψει την προσοχή μας στην παρούσα φάση», δήλωσε ο Τζέρεμι Κόνιντικ, επικεφαλής της διεύθυνσης της USAID για την εξωτερική βοήθεια για την αντιμετώπιση καταστροφών. Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Λιβερία μειώθηκε από 30 την ημέρα σε μονοψήφιο αριθμό. Αξιωματούχοι στον τομέα της Υγείας προειδοποίησαν ωστόσο ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί για την εξάλειψη της νόσου.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Τομ Φρίντεν, εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητά του ότι η επιδημία που μαστίζει τις 3 αυτές χώρες της Δυτικής Αφρικής, μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο προειδοποίησε ότι «δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα οι κίνδυνοι».
Η επιδημία του ιού «Έμπολα» έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε τουλάχιστον 8.371 ανθρώπους επί του συνόλου των 21.000 κρουσμάτων, κυρίως στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου