Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Στον εισαγγελέα σήμερα ο Χριστόδουλος Ξηρός

Νέα επεισόδια στο σήριαλ της τρομοϋστερίας, σηματοδοτεί η σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, το Σάββατο στην Ανάβυσσο. Μετά τη σύλληψή του ο Χρ.Ξηρός οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική, ενώ το μεσημέρι ή το απόγευμα της Κυριακής θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.
Ο Χρ. Ξηρός, συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου έξω από το σπίτι, που είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία στην Ανάβυσσο πριν από περίπου τρεις μήνες. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα όπλο με σφαίρα στη θαλάμη και ένας γεμιστήρας με 13 σφαίρες, ενώ βαρύς οπλισμός βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εύρεση τουλάχιστον πέντε καλάσνικοφ και τμήματος ρουκετοβόλου RPG. Η έρευνα στο εσωτερικό του σπιτιού συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει άλλος οπλισμός, αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που μπορεί να υποδείξουν συνεργούς του. Επίσης, βρέθηκε ένα μικρό φορτηγό τύπου βαν, το οποίο ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο που διαμένει στον Άγιο Δημήτριο.
Στις φωτογραφίες αμέσως μετά τη σύλληψή του, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ., ο Χρ.Ξηρός φαίνεται εμφανώς αδυνατισμένος, ενώ για να μην αναγνωρίζεται είχε βάψει τα μαλλιά του ξανθά και είχε γένια.
Το μεσημέρι του Σαββάτου δόθηκε το σήμα και του έστησαν παγίδα. Μόλις τον είδαν έξω από την οικία, όπως ερχόταν με το ποδήλατό του, σκηνοθέτησαν ένα ατύχημα με μοτοσικλετιστή. Μόλις ο αστυνομικός έπεσε, ο Χρ. Ξηρός έσπευσε να δει τι έγινε και τότε έγινε η επέμβαση και τον συνέλαβαν.
Σε προεκλογικού τύπου ανασκόπηση της 8μηνης θητείας του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μετέτρεψε την ενημέρωση για την σύλληψη του Χρ. Ξηρού, ο Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στις επιτυχίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας το προηγούμενο διάστημα. «Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι επίπονος και διαρκής» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος μετέφερε την ικανοποίηση και τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και όλο στο Σώμα για τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη.
902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου