Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Μεγάλο βιοκλιματικό έργο στον Αγ. Ιερόθεο και Χρυσούπολη ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ 200 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ

Ένα μεγάλο βιοκλιματικό έργο βρίσκεται σε φάση εξέλιξης των κατασκευαστικών εργασιών στο "βόρειο" Περιστέρι και συγκεκριμένα στις περιοχές του Αγίου Ιεροθέου και Χρυσούπολης.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, μαζί με τους Αντιδημάρχους Παναγιώτη Λύκος και Βασίλη Μπέτση, καθημερινά ενημερώνονται για την πορεία του έργου από τους επιβλέποντες Μηχανικούς, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους. 
Ο κ. Παχατουρίδης σε δηλώσεις του, τόνισε: «Τα έργα συνεχίζονται σε όλη την πόλη. Το συγκεκριμένο έργο έχει αξιολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένα από τα σημαντικά έργα, που εκτελούνται στη χώρα μας. Ένα έργο κοινωνικής υποδομής, που θα καλυτερεύσει πολύ την καθημερινότητα των πολιτών». 
Οι πολίτες της περιοχής συνομιλώντας με τον Δήμαρχο, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, σημειώνοντας ότι υπήρχε μεγάλη ανάγκη για περισσότερο πράσινο, αλλά και χώρους αναψυχής, αναπνοής και περιπάτου, μ' αυτό το έργο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Το συγκεκριμένο έργο μεταμορφώνει μια περιοχή 200 περίπου στρεμμάτων. Κατασκευάζονται δύο νέες πλατείες με νέας τεχνολογίας ψυχρά υλικά, τρεις σύγχρονες παιδικές χαρές, πράσινοι χώροι περιπάτου, σκιερά σημεία ανάπαυσης, ενώ διαπλατύνσεις πεζοδρομίων έχουν διαμορφωθεί ήδη σε όλη την έκταση του χώρου.
Τα λεγόμενα ψυχρά υλικά θα συμβάλουν στη μείωση της θερμοκρασίας της συγκεκριμένης περιοχής. Για το φωτισμό του χώρου χρησιμοποιούνται σύγχρονα φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον.
Η μελέτη του έργου αξιολογήθηκε και βαθμολογήθηκε πρώτη ανάμεσα σε 80 άλλες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας υπόψη την άρτια αρχιτεκτονική και βιοκλιματική ταυτότητα του έργου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου