Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

ΗΠΑ: Μία νεκρή και δεκάδες με δύσπνοια σε σταθμό του μετρό

Πανικός προκλήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο σταθμό «L'Enfant Plaza» του μετρό της Ουάσιγκτον, όταν πυκνά νέφη καπνού άγνωστης προέλευσης γέμισαν το χώρο κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική, ενώ παράλληλα δεκάδες βαγόνια βυθίστηκαν για αρκετή ώρα στο σκοτάδι, με αποτέλεσμα το θάνατο μίας γυναίκας επιβάτιδας και σοβαρά προβλήματα δύσπνοιας σε πάνω από 80 επιβάτες, πολλοί εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χάουαρντ και στο νοσηλευτικό κέντρο Μεντστάρ Ουάσιγκτον. Από τους τραυματίες, τουλάχιστον δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Εκπρόσωποι της διεύθυνσης του μετρό και της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν την προέλευση των αναθυμιάσεων και των καπνών τις πρώτες ώρες, περιοριζόμενοι να ανακοινώσουν την εκκένωση του σταθμού και την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του.
Το προηγούμενο δυστύχημα που σημειώθηκε στο μετρό της Ουάσιγκτον (το δεύτερο μεγαλύτερο στις ΗΠΑ μετά από αυτό της Ν. Υόρκης) καταγράφηκε τον Ιούνη του 2009, κατά τη σύγκρουση δύο συρμών, με αποτέλεσμα το θάνατο εννιά επιβατών και τον τραυματισμό άλλων 70. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου