Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Πέθανε ο Ντέμης Ρούσσος

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 69 ετών, άφησε το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο «Υγεία» ο διεθνούς φήμης Έλληνας καλλιτέχνης Ντέμης Ρούσσος.

Ο Ντέμης Ρούσσος αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας. Η είδηση του θανάτου του δεν ανακοινώθηκε νωρίτερα, καθώς η οικογένειά του  αποφάσισε να μην τη γνωστοποιήσει λόγω των εκλογών.

Ο Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1946 στην Αλεξάνδρεια, όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του Γεώργιος και Όλγα ήταν Έλληνες της Αιγύπτου. Έχασαν τα πάντα και ήρθαν στην Ελλάδα με τις αναταραχές του Σουέζ. Η μητέρα του ήταν γνωστή καλλιτέχνις με το ψευδώνυμο Νέλλη Μασλούμ.
  Η μουσική του καριέρα

Έπειτα από την εγκατάστασή του στην Ελλάδα, συμμετείχε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα αρχίζοντας με τους The Idols σε ηλικία 17 χρόνων. Αργότερα εντάχθηκε στους «We Five», χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.

Στο ευρύτερο ακροατήριο έγινε γνωστός το 1968 με το συγκρότημα «Aphrodite’s Child», αρχικά στα φωνητικά και αργότερα ως μπασίστας. Το διακριτικό φωνητικό του ύφος συνετέλεσε στη διεθνή επιτυχία που σημείωσε το group, ιδιαίτερα με τα φωνητικά του στον δίσκο «666».

Μετά τη διάλυση των «Aphrodite’s Child», συνέχισε διάφορες σποραδικές ηχογραφήσεις. Από τη συνεργασία του με τον άλλο διάσημο φίλο του, τον Vangelis, πρόεκυψε το 1970 ο δίσκος «Sex Power» και το 1977 ο «Magic». Η επιτυχέστερη συνεργασία τους ήταν το «Race to the End», μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar «Chariots of Fire», που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο «TU Libertad». Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας «Blade Runner».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου