Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

ΣΟΚ παγκοσμίως για τον δεκάχρονο που εκτέλεσε τους δύο Ρώσους

Νέο παγκόσμιο σοκ: Οι τζιχαντιστές έβαλαν 10χρονο να εκτελέσει δύο ομήρους

Σε ένα νέο βίντεο που έδωσε χθές στη δημοσιότητα η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ένα μικρό αγόρι διακρίνεται να εκτελεί με πιστόλι δύο άνδρες που σύμφωνα με τους τζιχαντιστές εργάζονταν για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας.

Το επτάλεπτο βίντεο δείχνει δύο γονατισμένους άνδρες να εκτελούνται από ένα παιδί ηλικίας περίπου 10 ετών. Τιτλοφορείται "Ανακάλυψη ενός εσωτερικού εχθρού" και συνοδεύεται από ένα σχόλιο στα ρωσικά. Είναι η πρώτη φορά που η σουνιτική οργάνωση δίνει στη δημοσιότητα εικόνες στις οποίες ένα παιδί εκτελεί αιχμαλώτους. Μέχρι σήμερα, στα βίντεο εικονίζονταν ανήλικοι να παρακολουθούν τις εκτελέσεις, να συμμετέχουν σε συγκρούσεις ή να εκπαιδεύονται στα όπλα.
Το βίντεο ξεκινά με την ανάκριση του ενός από τους δύο άνδρες ο οποίος δηλώνει ότι κατάγεται από το Καζακστάν. Υποστηρίζει ότι στρατολογήθηκε από τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών (FSB) να προσεγγίσει έναν μαχητή του ΙΚ, ο οποίος δεν κατονομάζεται.
Ο δεύτερος άνδρας, η υπηκοότητα του οποίου δεν διευκρινίστηκε, φέρεται ότι ομολόγησε πως στο παρελθόν είχε εργαστεί για την FSB στη Ρωσία και ότι του ανατέθηκε να σκοτώσει έναν μαχητή του ΙΚ, που επίσης δεν κατονομάστηκε. Και οι δύο "πράκτορες" δήλωσαν ότι τους ζητήθηκε να συλλέξουν πληροφορίες για τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Μετά τις σκηνές της "ανάκρισης", το βίντεο σταματά. Η επόμενη σκηνή, σε εξωτερικό χώρο, δείχνει έναν γενειοφόρο μαχητή του ΙΚ με στρατιωτική στολή, όρθιο δίπλα σε ένα μικρό αγόρι που κρατά ένα πιστόλι. Ο γενειοφόρος απαγγέλλει θρησκευτικούς στίχους και ανακοινώσει ότι οι δύο άνδρες "κρατούνται από τα λιονταράκια του χαλιφάτου".
Το αγόρι έχει μακριά μαλλιά και φορά στρατιωτικό παντελόνι και μπλούζα.
Οι δύο κατηγορούμενοι, ντυμένοι με γκρι στολή, είναι γονατισμένοι μπροστά στο παιδί που τους πυροβολεί αρχικά στο κεφάλι και συνεχίζει να τους πυροβολεί πολλές φορές ακόμη, αφού πέσουν στο έδαφος.
Στο τέλος έχουν προστεθεί σκηνές από ένα άλλο προπαγανδιστικό βίντεο που γυρίστηκε το 2014 και στο οποίο το αγόρι δηλώνει ότι θέλει να "σκοτώσει τους απίστους". Η σκηνή αυτή είχε γυριστεί σε ένα στρατόπεδο όπου μικρά παιδιά μαθαίνουν τον χειρισμό των όπλων. Ο 10χρονος είχε δηλώσει τότε ότι το όνομά του είναι Αμπντάλα και κατάγεται από το Καζακστάν.
εθνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου