Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Γαλλία: Παραδόθηκε ο ένας από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης στο «Charlie Hebdo»

                                                                  Ο σοκαριστικός διάλογος του αστυνομικού με τον εκτελεστή του

Παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ένας από τους τρεις δράστες που αναζητούνται για τη δολοφονία 12 ανθρώπων στο σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo».
Η γαλλική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο δραστών, οι οποίοι φέρεται πως είναι αδέλφια και διέφυγαν με αυτοκίνητο μετά την επίθεση.
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο αδελφών, ζητώντας από όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με τις αρχές.
Ο άνδρας που παραδόθηκε είναι ο νεότερος εκ των τριών δραστών. Σύμφωνα με αξιωματούχο της εισαγγελίας, ο νεαρός παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σαρλβίλ - Μεζιέρ, η οποία βρίσκεται περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού.
Γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι αποφάσισε να παραδοθεί αφού είδε ότι είχε αναρτηθεί το όνομά του στα μέσα ενημέρωσης.
Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση εγγράφου της αστυνομίας, στο οποίο, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία, κατονομάζονταν οι τρεις ένοπλοι ως ο Σαΐντ Κουατσί γεννηθείς το 1980, ο Σαρίφ Κουατσί γεννηθείς το 1982 και ο Χαμίντ Μουράντ γεννηθείς το 1996.
Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ένα από τα αδέλφια είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για τρομοκρατία. Πρόκειται για τον Σερίφ Κουατσί στον οποίο φέρεται να είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για ανάμειξη σε τρομοκρατική οργάνωση το 2005, λίγο πριν ο ίδιος αναχωρήσει για το Ιράκ με σκοπό να ενταχθεί σε ομάδα ισλαμιστών. Σύμφωνα με γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Σερίφ Κουατσί καταδικάστηκε το 2008 σε 18 μήνες φυλάκιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου