Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα 2015 - Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 20:00

Δημοψήφισμα 2015 - Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 20:00
«Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους», ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου.
Με τη νέα αυτή πρόταση - που αφήνει εκτός το ΔΝΤ - αποδεικνύει ότι παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ από το πρωί επιμένουν οι πληροφορίες για νέο γύρο συνομιλιών Αθήνας - Βρυξελλών και τηλεφωνικών επαφών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με Γιούνκερ, Ντράγκι και Σουλτς.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί απόψε (30/06/2015) - στις 20:00 - έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Την είδηση ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogoup είχε ακυρώσει την τελευταία στιγμή την εβδομαδιαία εμφάνισή του στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL.
Ο παρουσιαστής Φριτς Βέστερ του RTL, που κάνει συνήθως τη συνέντευξη, είπε πως δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, από όπου τον ενημέρωσαν πως ο υπουργός λυπάται που δεν μπορεί να παρευρεθεί, λόγω «επείγουσας υποχρέωσης».
Κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα - Ντράγκι
Στο μεταξύ, συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, έχει αυτή την ώρα ο Γιάννης Στουρνάρας, στη Φρανκφούρτη.
Κεντρικό θέμα συζήτησης, σύμφωνα με το newmoney.gr, είναι τα «collaterals» των ελληνικών τραπεζών, αλλά και το τι σκέφτεται να κάνει ο κ. Ντράγκι με τη χρηματοδότησή τούς, στην περίπτωση που αύριο η χώρα βρεθεί εκτός προγράμματος.
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει τεθεί στο ΔΣ της ΕΚΤ το θέμα του κουρέματος των εγγυήσεων που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες και, όπως γίνεται κατανοητό, πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση αύξησης του κουρέματός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου