Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Συνεχίζεται το θρίλερ της συμφωνίας στις Βρυξέλλες

Συνεχίζεται το θρίλερ της συμφωνίας στις Βρυξέλλες
Σε τεντωμένο σχοινί διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.
Μετά τις 2:00 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η νέα συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με Γιούνκερ-Λαγκάρντ-Ντράγκι.
Η δεύτερη, μεταμεσονύχτια, συνεδρίαση του Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των Θεσμών χαρακτηρίστηκε άκαρπη, δίνοντας νέα παράταση στο θρίλερ των διαπραγματεύσεων.
Η συνάντηση ξεκίνησε στις 00:25 τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 2 το πρωί της Πέμπτης, ενώ όλες οι πλευρές αποχώρησαν από το κτίριο της Κομισιόν χωρίς να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
Νωρίτερα, το κρίσιμο Eurogroup διεκόπη πρόωρα, για να συνεχιστεί σήμερα, Πέμπτη (25/06/2015).
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, από τις 07:00 ώρα Ελλάδας (06:00 τοπική) της Πέμπτης, ξεκίνησε η νέα συνάντηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Στη συνέχεια, στις 10:00 Ελλάδας (09:00 τοπική), ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών.
Οι τεχνοκράτες των δύο πλευρών θα πρέπει μέχρι τις 10 να παραδώσουν την εισήγησή τους στους επικεφαλής, ώστε να επιχειρήσουν και πάλι να βρουν έναν συμβιβασμό οι Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Στο μεταξύ, «η ελληνική κυβέρνηση μένει σταθερή στις θέσεις της», δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters τα ξημερώματα, μετά την τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού με τους θεσμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου