Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Παραστάσεις μέχρι και τις 13 Ιουλίου στο Θέατρο Φοίνικας Δήμου Περιστερίου                                                                
Το «μότο» που πρέπει να επικρατήσει σήμερα ως ανατρεπτική και ευεργετική για τη ζωή μας αντίληψη. Ως δραστικό αντίδοτο πολιτισμικής έκφρασης, κόντρα στις τρέχουσες συνθήκες που σαρωτικά μας πιέζουν και λειτουργούν δυστυχώς ισοπεδωτικά, σε σχέση με τους πολύτιμους στατικούς πυλώνες ηθών, αξιών, οραμάτων και ιδανικών.

Μέσα από το 8ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής, ο Δήμος Περιστερίου προσπαθεί να επενδύσει όσο περισσότερο γίνεται και να κρατήσει όρθιους, σταθερούς και ισχυρούς τους πυλώνες αυτούς.
Στο μήνυμά της, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου, τονίζει ότι: 

"Είναι λοιπόν η τραγωδία αναπαράσταση μιας πράξης σημαντικής και ολοκληρωμένης…”. Με αυτά τα λόγια ο ίδιος ο Αριστοτέλης προσπάθησε να περιγράψει τη σπουδαιότητα και την αξία της τραγωδίας και του θεατρικού ήθους γενικότερα. Το θέατρο, ένα στοιχείο αμιγώς ελληνικό, που ταξίδεψε σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, κάνοντας την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό να λάμψει, είναι μια από τις σημαντικότερες μορφές τέχνης της ανθρωπότητας. 

Μέσα από τη θεατρική πράξη ο θεατής γίνεται κοινωνός των απαράμιλλων νοημάτων που οι θεατρικοί συγγραφείς εδώ και αιώνες εκφράζουν μέσα από τα έργα τους. Η πορεία προς την κάθαρση είναι αυτό που χαρακτηρίζει την παράσταση. Η κάθαρση του νου και του πνεύματος του θεατή που συμβιώνει το “πάθος” του ηθοποιού".
Στο Θέατρο Φοίνικας Δήμου Περιστερίου, ώρα 8:30 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη, φιλοξενούνται οι ακόλουθες παραστάσεις:
·        6/7 ΔΕΥΤΕΡΑ Θεατρική Ομάδα Ο.Ν.Α.Π. ΘΕΣΠΙ (Α΄ Σκηνή Αγίου Στεφάνου) Δήμου ΔΙΟΝΥΣΟΥ με το έργο «ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ», του Λουίτζι Πιραντέλλο, σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Ευδοκίας Σουβατζή.
·        7/7 ΤΡΙΤΗ Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου ΝΙΚΑΙΑΣ- ΡΕΝΤΗ «Ρένδια Λέξις» με το έργο «ΓΚΟΛΦΩ FOR EVER» του Ντίνου Σπυρόπουλου και σκηνοθεσία Π. Ναρλή.
·        8/7 ΤΕΤΑΡΤΗ Παιδική Σκηνή Δήμου ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ «Ρένδια Λέξις» με το έργο «Ο MIKΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΠΑΣ» του Αντουαν ντε Σαιντ – Εξυπερύ σε σκηνοθεσία Εύης Σιδερή.
·        9/7 ΠΕΜΠΤΗ Ομάδα Θεάτρου Δήμου ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ με το έργο «ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ», του Παναγιώτη Παναγόπουλου και της Ευδοκίας Πλατή σε σκηνοθεσία Γ. Δεγαϊτη.
·        11/7 ΣΑΒΒΑΤΟ Παιδική Σκηνή Δήμου ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ « Εν Δράσει»  με το έργο «ΟΝΕΙΡΟΦΥΛΑΚΕΣ» της Αγγελικής Δαρλάση, σε σκηνοθεσία Π. Ναρλή.
·        12/7 ΚΥΡΙΑΚΗ Θεατρικό εργαστήρι Δήμου  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ «Εν Δράσει» με το έργο «Η ΠΑΝΣΙΟΝ» της Ευτυχίας Δρακοπούλου, σε σκηνοθεσία Π. Ναρλή.
·        13/7 ΔΕΥΤΕΡΑ Θεατρική Ομάδα Δήμου ΙΛΙΟΥ με το έργο «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ» του Έντεν Χόρβατ, σε μετάφραση Γ. Δεπάστα και σκηνοθεσία Θ. Χαλκιά.
                                                        
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Η Θεατρική Ομάδα Δήμου Περιστερίου «Ανδρέας Βαρούχας" στα πλαίσια του 8ου διαδημοτικού φεστιβάλ θεάτρου Δήμων της Αττικής, ταξιδεύει, με το έργο του ΜΕΝΤΗ ΜΠΟΣΤΑΤΖΟΓΛΟΥ «ΦΑΥΣΤΑ η απωλεσθείς κόρη».
Ήδη, η παράσταση έχει ανέβει στους Δήμους Ταύρου και Ιλίου και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα συνεχίσει στους παρακάτω Δήμους:
4/9 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο Δήμο ΝΙΚΑΙΑΣ (Κηποθέατρο) οδός Κύπρου & Προύσσης. Ώρα έναρξης  παραστάσεων 8:30 μμ.
7/9 ΔΕΥΤΕΡΑ στο Δήμο ΔΙΟΝΥΣΟΥ ανοιχτό θέατρο Διονύσου (Λεωφόρος Διονύσου, παλαιός σταθμός τρένου). Ώρα έναρξης  παραστάσεων 9 μμ.
13/9 ΚΥΡΙΑΚΗ στο Δήμο ΡΕΝΤΗ θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, (Νάξου και Σταυράκη- ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ). Ώρα έναρξης  παραστάσεων 8:30 μμ.
15/9 ΤΡΙΤΗ στο Δήμο ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Πρώην στρατόπεδο «Σπυρούδη», Πολιτιστικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (οδός Σπάρτης 1 – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ).  Ώρα έναρξης παραστάσεων 8:30 μμ.
28/9 ΔΕΥΤΕΡΑ στο Δήμο ΜΟΣΧΑΤΟΥ πολιτιστικό κέντρο (Ομήρου-Κωνσταντινουπόλεως-Σολωμού, ΜΟΣΧΑΤΟ). Ώρα έναρξης παραστάσεων 8:15 μμ.


Ø   ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: peristeri.gr - facebook.com/DimosPeristeriou -  twitter.com/Dim_Peristeriou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου