Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Σύνοδος Κορυφής: Στο βασανιστήριο του «εικονικού πνιγμού» υποβάλλουν τον Τσίπρα οι δανειστές

Σύνοδος Κορυφής: Στο βασανιστήριο του «εικονικού πνιγμού» υποβάλλουν τον Τσίπρα οι δανειστές
Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του Guardian, Ίαν Τρέινορ, το κλίμα στη συνάντηση του Τσίπρα με τους Τουσκ, Μέρκελ και Ολάντ ήταν ιδιαιτέρως βαρύ, με τους δανειστές να «βασανίζουν» τον Έλληνα πρωθυπουργό με ακραίους εκβιασμούς.
Οι πολιτικοί αρχηγοί είπαν στον Έλληνα πρωθυπουργό πως η Ελλάδα είτε θα γίνει «υγιές» μέλος της Ευρωζώνης, εφαρμόζοντας σκληρές μεταρρυθμίσεις αυτήν την εβδομάδα είτε θα φύγει από τη ζώνη του ευρώ και θα δει το τραπεζικό της σύστημα να καταρρέει.
Ένας αξιωματούχος χαρακτήρισε ανηλεή «ψυχολογικό εικονικό πνιγμό», ένα βασανιστήριο όπου το θύμα αισθάνεται πως πνίγεται, ανήμπορο να πάρει ανάσα.
Ενδεικτική του άσχημου κλίματος που τόσο απέχει από τις ευρωπαϊκές αρχές της αλληλεγγύης και της ενότητας, είναι και η φωτογραφία της τετραμερούς που δόθηκε στη δημοσιότητα.
tetramerhs
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα συζήτησης μεταξύ Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ και Τουσκ, ήταν το χρέος, η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας, το ζήτημα του ταμείου με τα 50 δισ. δημόσιας περιουσίας στο Λουξεμβούργο και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου