Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση ΔΣ για αστυνομική βία Ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Π.Ε ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ καταδικάζει την αστυνομική βία που ασκήθηκε εναντίον της εργατικής συγκέντρωσης της 15ης Ιουλίου 2015 από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η συγκυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τα νέα μέτρα καταστροφής και να ολοκληρώσει την πραξικοπηματική αντιστροφή του μαζικού-ταξικού ΟΧΙ χωρίς να καταφύγει σε κρατική αστυνομική βία και καταστολή.  
       
Την Τετάρτη 15/7, χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που οργάνωσαν σωματεία, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, έστειλαν μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβάλλει, σε συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και ΕΕ.
 Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορέσει να περάσει παρά μόνο με τη βία.
Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο έρχεται ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις.
 Με το γνωστό πρόσχημα των "επεισοδίων", ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο συνάδελφος Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο συνάδελφος Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.
Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική.
Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει.
Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου.
Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων.


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου