Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Στα χαμηλότερα από το 2012 η δημοτικότητα της Χίλαρι

Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας υποχώρησε η δημοτικότητα της υποψήφιας του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με μία κυλιόμενη δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos

Στα χαμηλότερα από το 2012 η δημοτικότητα της Χίλαρι
Ωστόσο, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ διατηρεί ακόμη ένα προβάδισμα 20 και πλέον εκατοστιαίων μονάδων έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου της, του γερουσιαστή της πολιτείας Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς, σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η οποία διεξήχθη μέσω Διαδικτύου και δημοσιοποιήθηκε χθες Παρασκευή.
Η Κλίντον βλέπει να μειώνεται το ποσοστό των ανθρώπων που τη θεωρούν αξιόπιστη στις δημοσκοπήσεις, καθώς συνεχίζεται ο σάλος όσον αφορά τη χρήση του προσωπικού της λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για υπηρεσιακούς σκοπούς ενόσω ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Η κυλιόμενη έρευνα των Reuters/Ipsos, η οποία διεξήχθη τις προηγούμενες πέντε ημέρες, φέρει την Κλίντον να συγκεντρώνει το 45% και τον Σάντερς το 25%.
Το προβάδισμα αυτό είναι το μικρότερο για την Κλίντον αφότου άρχισε η έρευνα των Reuters/Ipsos μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων στα τέλη του 2012 για το ποιος θα ήθελαν να είναι ο υποψήφιός τους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ακόμη εξετάζει το εάν θα αναμετρηθεί με τον Κλίντον για το χρίσμα, καταλαμβάνει την τρίτη θέση συγκεντρώνοντας το 16%. Ο Μπάιντεν βρισκόταν γύρω στο 10% πριν από έναν μήνα.
Συνολικά στη δημοσκόπηση έλαβαν μέρος 494 άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως υποστηρικτές των Δημοκρατικών. Η δημοσκόπηση έχει ποσοστό σφάλματος ±5%.
Το προβάδισμα της Κλίντον είναι πλέον ελαφρώς μικρότερο από τη διαφορά που έχει ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, τον πρώην κυβερνήτη του Άρκανσο Μάικ Χάκαμπι, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos σε δείγμα Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων.
Ο Τραμπ, ο οποίος συγκεντρώνει το 33%, προηγείτο του Χάκαμπι, ο οποίος καταλάμβανε το 12%, την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου