Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Δήμος Περιστερίου: Συγκροτήθηκε Επιτροπή εργαζομένων στα 5μηνα

Συγκέντρωση εργαζομένων στα 5μηνα στον Δήμο Περιστερίου πραγματοποίησε η Σωματειακή Επιτροπή των Εργαζομένων στον Δήμο και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Στόχος της συγκέντρωσης ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους καθώς και τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.
Στην συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη της κοινής δράσης όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, με στόχο τη διεκδίκηση όλων αυτών που μας ανήκουν και δικαιούμαστε σαν εργαζόμενοι, καθώς και στο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία.
Μετά από την συζήτηση, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου, καθώς και οι ίδιοι οι συνάδελφοι στα 5μηνα, εξέλεξαν επιτροπή εργαζομένων με πλαίσιο διεκδίκησης:
- Τον άμεσο εμβολιασμό όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στην καθαριότητα και σε εξωτερικές εργασίες.
- Την παροχή των μέσων ατομικής προστασίας και του γάλατος.
- Την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (150) σε εργαζόμενους που απασχολούνται στην αποκομιδή απορριμμάτων και σε βαρείες εργασίες.
- Την κανονική τους αδεία (αναρρωτικής κτλ.) κατά την διάρκεια του προγράμματος.
- Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι που ήδη έχουν κλείσει 40-50 ημέρες εργασίας και είναι απλήρωτοι, να αναλάβει τις ευθύνες της η Διοίκηση του Δήμου.
Όπως αναφέρουν «σε πρόσφατη συνάντηση της Σωματειακής Επιτροπής με την Διοίκηση του Δήμου, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος στα αιτήματα που της βάλαμε, μας απάντησε ότι αυτοί οι εργαζόμενοι έρχονται με την αγωνία της ανεργίας για να πιάσουν ένα μεροκάματο και αυτό από μόνο του είναι αρκετό!
Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι οι Διοικήσεις των Δήμων είναι απέναντι από την οργάνωση των εργαζομένων. Τους ενοχλεί η δράση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. Δεν θέλουν εργαζόμενους ενημερωμένους για τα δικαιώματά τους και με αγωνιστική διάθεση.
Οι ταξικές δυνάμεις θα συνεχίσουμε, όσο και αν ενοχλεί τη πλειοψηφία των δημάρχων, όσα εμπόδια και αν επιχειρήσουν να βάλουν. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε σε κάθε Δήμο ενιαίο μέτωπο αγώνα όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, δημιουργώντας επιτροπές εργαζομένων στα 5μηνα πλάι στο Συνδικάτο των ΟΤΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου