Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Δήμος Αγ. Αναργύρων - Καματερού: Απλήρωτοι θα παραμείνουν οι 5μηνίτες για άγνωστο χρονικό διάστημα

Απλήρωτοι θα παραμείνουν, για άγνωστο χρονικό διάστημα, οι εργαζόμενοι με 5μηνα προγράμματα απασχόλησης στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το σωματείο, την Τετάρτη, 12 Αυγούστου, εστάλη ειδοποίηση σε όλα τα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ, πως υπάρχει αδυναμία πληρωμής, αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το πληροφοριακό σύστημα, σε σχέση με τα νέα δεδομένα ανάμεσα στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ.
Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής Διευθυντής ,του τοπικού καταστήματος του ΟΑΕΔ, στο ΔΣ του Σωματείου σε παρέμβαση που πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη, 13 Αυγούστου, για το ζήτημα  της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, συμπληρώνοντας  πως θα υπάρξει σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας. Απέφυγε επίσης να προσδιορίσει το πότε θα γίνει η καταβολή τους.  
Ξεκαθαρίστηκε επίσης ότι με δεδομένο ότι ο Δήμος ζητά 5μηνίτες εργάτες Γενικών Καθηκόντων στην κατηγορία ΥΕ  για να εργαστεί κανείς σε εργασίες επικίνδυνου και ανθυγιεινού χαρακτήρα είναι απαραίτητη προϋπόθεση αυτό να γίνεται μετά την σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου και μόνο αν ο δήμος καλύπτει όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη θέση εργασίας, δηλαδή ασφάλιση στα ΒΑΕ, μέσα ατομικής προστασίας, γάλα κ.α
Για την εργασία το Σάββατο επιτρέπεται μόνο εφόσον ο εργαζόμενος παίρνει ρεπό μέσα στην εβδομάδα, αφού πρόκειται για 5ήμερη εργασία.
Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν την μάχη για την διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους, δημιουργώντας ενιαίο μέτωπο κοινής δράσης, με τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα ,δίπλα στο Σωματείο και στο Κλαδικό Συνδικάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου