Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ τη Δευτέρα για το φλέγον πρόβλημα των προσφύγων

 
 
 
  Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ τη Δευτέρα για το φλέγον πρόβλημα των προσφύγων
  
Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθούν στο Βερολίνο για να συζητήσουν πώς να επιταχύνουν την παροχή βοήθειας στους χιλιάδες πρόσφυγες που συρρέουν στην Ευρώπη. Η Γερμανία και η Γαλλία θα πιέσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) να κινηθεί πιο γρήγορα και ενωμένα για να αντιμετωπίσει την κρίση των προσφύγων που επιδεινώνεται εν μέσω καταγγελιών από τη Γερμανία ότι κουβαλάει ένα υπερβολικά βαρύ φορτίο αιτούντων άσυλο.Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθούν στο Βερολίνο τη Δευτέρα για να συζητήσουν πώς να επιταχύνουν την παροχή βοήθειας για χιλιάδες πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους διακινδυνεύουν τις ζωές τους στη θάλασσα για να φτάσουν στην νότια Ευρώπη πριν συνεχίσουν, διασχίζοντας την ήπειρο.
Την Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον γάλλο ομόλογό του Μπερνάρ Καζανέβ ότι η ΕΕ πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα, καθώς οι αριθμοί των μεταναστών σε όλη την Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά πολύ τους τελευταίους μήνες.
«Ιταλία και Ελλάδα θα χρειαστούν αρκετή βοήθεια»

Την Τετάρτη, ο ντε Μεζιέρ είχε δηλώσει ότι η Γερμανία, ο κυριότερος προορισμός των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, περιμένει «έως και 800.000 αιτούντες άσυλο» μέσα στο 2015, ένας αριθμός διπλάσιος από αυτόν της προηγούμενης κυβερνητικής πρόβλεψης, και καλούσε την ΕΕ να αναλάβει μεγαλύτερη δράση.

«Είναι εμφανές ότι η Ιταλία και η Ελλάδα θα χρειαστούν αρκετή βοήθεια για να στήσουν 'χώρους αναμονής' για νεοαφιχθέντες μετανάστες. Οι χώρες που συνορεύουν με την ΕΕ θα χρειαστούν επίσης τη βοήθεια της ΕΕ για να αποτρέψουν τους διακινητές καθώς και να αντιμετωπίσουν τα αίτια της μαζικής μετανάστευσης», είπε.

Στην Κωνσταντινούπολη, στο μεταξύ, ο επικεφαλής της παροχής βοήθειας στους μετανάστες Φουάτ Οκτάι είπε στο Reuters ότι η Ευρώπη δεν καταλαβαίνει το μέγεθος της προσφυγικής κρίσης της Συρίας, και θα έπρεπε να ανοίξει τα σύνορά της για να αναλάβει μια ευθύνη της οποίας το βάρος σηκώνει μόνη της η Τουρκία.
ΝΕΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου