Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Η Ζωή εγκαλεί τον Παυλόπουλο γιατί έδωσε διερευνητική εντολή χωρίς να την ενημερώσει!

Άκυρη θεωρεί την ανάθεση διερευνητικής εντολής στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία και επικαλείται το αρ. 37 παρ. 4 του Συντάγματος
Σε επικοινωνία της με το Vouliwatch είπε ότι δεν έχει ακόμη ενημερωθεί θεσμικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επικαλολυμενη το άρθρο 37 παρ. 4 του Συντάγματος, αναρωτιέται «πώς έστειλε αυτό το email με τη διερευνητική εντολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς να έχει ενημερωθεί από την Πρόεδρο της Βουλής για τη  δύναμη των κομμάτων», θεωρώντας ότι υπάρχει βιασύνη στο θέμα από τον κ. Παυλόπουλο.
Να σημειωθεί ότι το άρθρο 37 του Συντάγματος παρ. 4. λέει τα εξής:
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Kυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπός του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. H πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Bουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Bουλή η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου