Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Νέα δήλωση από τον Π. Παυλόπουλο: επιτίθεται στη Ζωή για τα περί «ακυρότητας» των εντολών

Με νέα δήλωση επανέρχονται κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας προς απάντηση στους ισχυρισμούς της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με την τήρηση του Συντάγματος και τα περί «ακυρότητας» της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.
Με δεύτερη κατά σειρά τοποθέτησή τους, ύστερα από νέα παρέμβαση της κ. Κωνσταντοπούλου, οι κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας ανέφεραν: «Ως προς την ουσιώδη μεταβολή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την οποία υπαινίχθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου, απλώς υπενθυμίζεται, ότι κατά το άρθρο 11 παρ. 6 του κανονισμού της Βουλής, εκείνη όφειλε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την μεταβολή αυτή, πράγμα που δεν έχει πράξει ως τώρα».
Οι ίδιοι κύκλοι επανέλαβαν επίσης τη θέση που διατύπωσαν νωρίτερα το πρωί: «Ισχύει πολύ περισσότερο τώρα, το ό,τι όπως ήδη διευκρινίσθηκε,  “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος. Και δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματος, έστω και αν προέρχονται από πολιτειακούς παράγοντες”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου