Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Δράση για τα οφέλη της ανακύκλωσης από τον Δήμο Περιστερίου Με πολύ χαρά και γέλιο μικροί και μεγάλοι έμαθαν για τα οφέλη της ανακύκλωσης καθώς και τους δημιουργικούς τρόπους επαναχρησιμοποίησης των φαινομενικά άχρηστων υλικών, κατά την διάρκεια της περιβαλλοντικής δράσης που πραγματοποίησε ο Δήμος Περιστερίου στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 στο Άλσος της πόλης.
Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, επισήμανε πως ο Δήμος αναζητά καινοτόμες δράσεις για τα θέματα της ανακύκλωσης, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες και κυρίως τα μικρά παιδιά.
Η ανακύκλωση τόνισε η κα Τσιώτα – Μάρκου, είναι ανάγκη για την δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τα παιδιά μας και είναι στο χέρι μας να τους το εξασφαλίσουμε.
Τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες που συμμετείχαν στη δράση, κατασκεύασαν χρηστικά αντικείμενα και ευφάνταστα παιχνίδια από διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως μπουκάλια, εφημερίδες, καπάκια, ρολά κλπ.
Δημιούργησαν πρωτότυπους κάδους ανακύκλωσης, γλυπτά και γλαστράκια στα οποία φύτεψαν και λουλούδια. Με συνθήματα όπως «Σκέψου πριν πετάξεις», «Δώσε ζωή στα απορρίμματα σου», «Ανακύκλωσε και εξασφάλισε το μέλλον των παιδιών σου».
Μελέτησαν τα έντομα «ανακυκλωτές» της φύσης που υπάρχουν στο άλσος Περιστερίου και έστειλαν τα μηνύματα και τις ιδέες τους στο ιδεόδεντρο του περιβάλλοντος. Ο ενθουσιασμός τους κορυφώθηκε όταν έφτιαξαν μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά με τη μουσική των οποίων συνόδευσαν το τραγούδι που τα ίδια σύνθεσαν για την ανακύκλωση και το Περιστέρι. Με το τραγούδι τους αυτό τα παιδιά έστειλαν το μήνυμα ότι η ευαισθητοποιημένη και ενημερωμένη νέα γενιά είναι ο εγγυητής του μέλλοντος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου