Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Δήλωση του αντιδημάρχου Χαϊδαρίου για τις μειώσεις αποδοχών στις σχολικές καθαρίστριες

Τη μείωση των αποδοχών των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών κατά 10% καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Χαϊδαρίου, Νίκος Καραγιάννης.
Σε δήλωσή του σημειώνει:
«Με πολύ μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε εγγράφως από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο Παιδείας) ότι το εγκεκριμένο ποσό της δαπάνης για τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, που αφορά τις αποδοχές των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών, για το διδακτικό έτος 2015-2016 είναι μειωμένο σε σχέση με το περυσινό κατά 10%.
Η συγκεκριμένη ενέργεια, που είναι από τις πρώτες του νέου υπουργού Παιδείας, δείχνει ποιους στοχεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πληρώσουν για ακόμα μια φορά τα "σπασμένα". Θεωρούμε τουλάχιστον αντεργατική τη συγκεκριμένη ενέργεια, αφού οδηγεί τις συγκεκριμένες εργαζόμενες σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση, με την ουσιαστική μείωση των αποδοχών τους.
Οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες, που ως γνωστόν προσλαμβάνονται για δέκα (10) μήνες το χρόνο και αμείβονται με βάση τις αίθουσες που αναλαμβάνουν, με βάση τη σύμβασή τους πέρυσι αμείβονταν με 28 ευρώ την αίθουσα, με μέσο όρο 10 αίθουσες, δηλαδή 280 ευρώ μηνιαίως και με τη νέα απόφαση θα υποστούν μείωση 28 ευρώ.
Οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες είναι το αναγκαίο και κρίσιμο προσωπικό στα σχολεία, που για χρόνια τώρα τελεί υπό εργασιακή προθεσμία, με άθλιο εργασιακό καθεστώς, που πληρώνεται πάντα με καθυστέρηση μηνών και σηκώνει κατά κύριο λόγο στους ώμους του τον κρίσιμο τομέα υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, αφού το όποιο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πάντα υπήρξε λειψό και σήμερα στο μεγάλο του μέρος τείνει και αυτό να συνταξιοδοτηθεί.
Καλούμε τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη να αναθεωρήσει άμεσα τη σχετική απαράδεκτη απόφαση και να επανέλθει η χρηματοδότηση στο προηγούμενο ύψος της τουλάχιστον.
Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου θεωρεί σημαντικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας τη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα της υγιεινής και της καθαριότητας στα Δημόσια Σχολεία, που υπηρετούν με συνέπεια και σοβαρότητα οι συγκεκριμένες εργαζόμενες και απαιτεί τη μονιμοποίησή τους, με σταθερή εργασία, πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, όπως αυτονόητα δικαιούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου