Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Σκληρή επίθεση της μητέρας της Κωνσταντοπούλου στον Νίκο Παππά

Σκληρή επίθεση της μητέρας της Κωνσταντοπούλου στον Νίκο Παππά
Πυρά της αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, κ. Λίνας Αλεξίου κατά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για την αντικατάσταση όσων μελών του ΕΣΡ έχουν ολοκληρώσει τη αρχική τους θητεία.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, η κ. Αλεξίου επιτέθηκε κατά του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, κατηγορώντας τον πως ουσιαστικά επιχειρεί να καταργήσει μία ανεξάρτητη Αρχή - και πως η ίδια, με όσα νομικά μέσα διαθέτει, θα κινηθεί ενάντια στη συγκεκριμένη διάταξη
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο.κ Παπας "Επιχειρεί να καταργήσει μια ανεξάρτητη αρχή" ενώ την χαρακτήρισε απολύτως αντισυνταγματική, τη διάταξη για την αυτοδίκαιη λήξη της θητείας των μελών των ανεξάρτητων αρχών, που έχουν συμπληρώσει την αρχική τους τετραετία.
Η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ υποστήριξε ότι η προσθήκη στο νομοσχέδιο για τα μμε που αφορά το ΕΣΡ και τις υπόλοιπες ανεξάρτητες αρχές, συνιστά μία εκπρόθεσμη τροπολογία που ψευδεπίγραφα τιτλοφορείται «νομοτεχνική βελτίωση» και είναι απολύτως αντισυνταγματική. Υπενθύμισε δε, ότι για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το ΕΣΡ υπέβαλε τρεις φορές έγγραφες παρατηρήσεις, χωρίς ποτέ να κληθεί επίσημα ή ανεπίσημα, στη διαβούλευση.
Τέλος, η κ. Αλεξίου υπογράμμισε ότι την άποψη του Ν. Παππά περί μη νόμιμης σύνθεσης του ΕΣΡ, απέρριψε ομόφωνα με γνωμοδότησή του το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής (17/08/2015) μετά από ερώτημα της Διάσκεψης των Προέδρων.
Το μέλος του ΕΣΡ Γ. Στεφανάκης, χαρακτήρισε «ακραία νομοθετική πράξη» το ψηφισθέν νομοσχέδιο, που «αντί να δυναμώνει μια ανεξάρτητη Αρχή, και χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, την απονεκρώνει», σημειώνοντας πως ένας υπουργός δεν έχει τη δυνατότητα να παύσει τη θητεία των μελλών του ΕΣΡ χωρίς απόφαση κρατικού φορέα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου