Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Περιστερίου: Υπάρχει ανάγκη Σάββατο 14 Νοεμβρίου συγκεντρώνουμε τρόφιμαΗμέρα αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης είναι για το Περιστέρι το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015. Ο Δήμος Περιστερίου καλεί τους δημότες του να συνεισφέρουν στη δράση για τη συγκέντρωση τροφίμων που θα γίνει σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς και Εθελοντικούς Φορείς της πόλης.
Η ανακοίνωση της εκστρατείας έγινε από τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις 9 Νοεμβρίου 2015, στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστάσιου Θεοδωράκου, την Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού  Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) Ξένη Κορόγιαννη και τις Υπεύθυνες της Κοινωνικής Δράσης, Εντεταλμένες Δημοτικές Συμβούλους Μαρία Αεράκη και Μαριάννα Λακιώτη.
Ο κ. Παχατουρίδης τόνισε πως: «Οι κοινωνικές δράσεις σε τέτοιους καιρούς είναι δύσκολες. Όμως στο DNA των Περιστεριωτών υπερτερεί και κυριαρχεί η ΑΝΘΡΩΠΙΑ και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προς το συνάνθρωπο. Ξέρουμε πως ο κόσμος έχει υποστεί μεγάλες στερήσεις. Και πως αυτό που δίνει είναι από το υστέρημα του. Στόχος μας είναι το μήνυμα να φτάσει σε κάθε Περιστεριώτικο σπίτι».
Τα σημεία που θα μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες τα τρόφιμα είναι το Δημαρχείο (σταθμός Μετρό "Περιστέρι"), Πλατεία Δέγλερη και στο Λόφο Αξιωματικών (Τζ. Κέννεντυ 135).
Ο κ. Παχατουρίδης αναφέρθηκες και  στις πρωτοποριακές κοινωνικές δράσεις (ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ, ΣΕ ΕΧΩ ΕΝΝΟΙΑ), που υλοποιεί ο Δήμος Περιστερίου και έχουν γίνει πρότυπο σε πανελλαδικό επίπεδο και ήδη αναπτύσσονται σε άλλους Δήμους της χώρας μας.
Ο κ. Παχατουρίδης, ευχαρίστησε τους εθελοντές που συμμετέχουν στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Περιστερίου, τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και τους πολίτες που συνδράμουν σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας.
Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Θεοδωράκος, Κορόγιαννη, Αεράκη και Λακιώτη εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η προσπάθεια της συγκέντρωσης τροφίμων θα επιτευχθεί με απόλυτη επιτυχία, καθώς αυτή η δράση του Δήμου Περιστερίου θα αγγίξει την ευαισθησία όλων των συμπολιτών μας.
Τέλος, όλοι υπογράμμισαν την θετική ανταπόκριση των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που συμβάλλουν ενεργά σ’ αυτήν την προσπάθεια, καθώς το κάλεσμα ανθρωπιάς θα το μεταδώσουν και αυτή τη φορά προς τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου