Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Δημοσκόπηση: Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαξιώνεται η ΝΔ

Δημοσκόπηση: Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαξιώνεται η ΝΔ
Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη
Σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει δημοσκόπηση της Kapa Research για το Βήμα της Κυριακής.
Μέσα σε 2 μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρουσιάζει σημάδια κατάρρευσης χάνοντας σχεδόν το 50% της εκλογικής του δύναμης. Αν και διατηρεί ισχνό προβάδισμα έναντι της ΝΔ, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δείχνει σημάδια κόπωσης.
Σε κατάσταση απαξίωσης και η ΝΔ η οποία βλέπει τα ποσοστά της να πέφτουν κάτω από το 15%.
Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 18,4%, έναντι 14,9% της ΝΔ, με ένα ποσοστό άνω του 40% των ερωτηθέντων να κρατά αποστάσεις από τα δύο κόμματα.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 5,6%, το ΠΑΣΟΚ 4,5% και το ΚΚΕ 4,4%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι με 2,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%.
Το 18,2% δήλωσε ότι δεν θα πήγαινε να ψηφίσει, ένα ποσοστό 15,9% δήλωσε αναποφάσιστο, ενώ ένα άλλο 6,1% δήλωσε ότι θα ψήφιζε λευκό ή άκυρο.
Οι πολίτες κρίνουν αρνητικά σε ποσοστά άνω του 65% όλες τις κορυφαίες πρωτοβουλίες και αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και σήμερα. Σε ότι αφορά την κυβερνητική συνεργασία ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ, αυτή κρίνεται αρνητικά σε ποσοστό 71,4%.
Στην ερώτηση τι πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός εάν η κυβέρνηση απολέσει την πλειοψηφία, το 23,5% προκρίνει τη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.
Οικουμένη κυβέρνηση με τη συμμετοχή και της ΝΔ προτιμά το 37,8%, ενω παραίτηση και προσφυγή σε εκλογές θα ήθελε το 25,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου