Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Δούρου ξεκίνησε αντιπολίτευση στον Τσίπρα: Πως συνδέει τις μειώσεις μισθών και συντάξεων με τα πρόστιμα της ΕΕ για τα λύματα

 26 Nov 2015
Πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση η νέα κόντρα που έχει ανοίξει με την Περιφέρεια Αττικής, καθώς η εκλεκτή του Αλ. Τσίπρα Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, για μια ακόμη φορά (μετά το Ελληνικό) φαίνεται πως πετάει ένα ακόμη «καρφί» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έστω και έμμεσο τρόπο.
Συγκεκριμένα σε μια ανακοίνωση της Περιφέρειας για το θέμα των προστίμων της χώρας λόγω λυμάτων κάνει λόγο πως την ίδια ώρα οι πολίτες πλήττονται από την οικονομική κρίση και τη μείωση μισθών και συντάξεων.
Η δήλωση της Ρένας Δούρου σχετικά με τη διαχείριση των αστικών λυμάτων της Αττικής:
«Σε μία περίοδο που οι πολίτες πλήττονται από την οικονομική κρίση και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συνεχή μείωση των μισθών και των συντάξεών τους, η χώρα είναι αναγκασμένη να πληρώνει υπέρογκα οικονομικά πρόστιμα που επιβάλλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας συνεχιζόμενων παραβάσεων σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αστικών λυμάτων Αττικής, την απουσία ειδικότερα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών.
Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται συστηματικά, μακριά από αντιπαραγωγικά παιχνίδια αναζήτησης ευθυνών και ‘αρμοδίων’ και χωρίς επικοινωνιακές λογικές, προκειμένου να επιλυθεί το χρονίζον πρόβλημα. Μόνο μέσα από σοβαρό σχεδιασμό, ένα σύνθετο ζήτημα, όπως η απουσία αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, θα επιλυθεί με τον τρόπο εκείνο που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τη χώρα και θα προστατεύει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».
Aftodioikisi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου