Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Επίθεση χάκερς σε Eλληνικές τράπεζες - Ζήτησαν λίτρα σε bitcoin!

Επίθεση χάκερς σε Eλληνικές τράπεζες - Ζήτησαν λίτρα σε bitcoin!
Πληροφορίες που θέλουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να δέχεται επίθεση από χάκερς, κινητοποίησε την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως μεταδίδει το ΒΗΜΑ, η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την ΕΥΠ και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν πληροφορίες ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα δεχόταν επίθεση.
Άμεσα καταρτίστηκε σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης καθώς το ενδεχόμενο επιθέσεων λήφθηκε σοβαρά υπ’ όψιν από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ το οποίο επικαλείται πηγές από την Τράπεζα της Ελλάδος, χάκερς πραγματοποίησαν κυβερνοεπίθεση κατά τριών μεγάλων ελληνικών τραπεζών την Πέμπτη (26/11/2015)! Η κυβερνοεπίθεση, με βάση τις ίδιες πηγές, διήρκεσε περί τα 45 λεπτά.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι χάκερς προέρχονται από τη Ρωσία, είναι περισσότερα από 30 άτομα και ζητούν λίτρα σε bitcoin!
Πάντως, από την Ελληνική Αστυνομία δεν επιβεβαιώνεται η «επίθεση» και διαρρέεται πως «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απόλυτα θωρακισμένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου