Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Ένταση με την έναρξη της πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

 6/12/2015
Ένταση με την έναρξη της πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι συγκεντρωμένοι, κυρίως μέλη ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Λίγο πριν τις 19.0ο, κοντά στο Σύνταγμα ομάδα ατόμων έριξε μολότοφ προς τους αστυνομικούς που απάντησαν με κρότου λάμψης.
Η πορεία έσπασε σε δύο μεγάλα τμήμα. Το μεγαλύτερο παρέμεινε μετά τα επεισόδια στην Πανεπιστημίου, από όπου αποχώρησε συντεταγμένα.
Το κλίμα ήταν τεταμένο από νωρίς. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν στις μολότοφ με κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Λίγο μετά τις 19.00 τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στα Εξάρχεια με την γύρω περιοχή να βρίσκεται σε καθεστώς αστυνομοκρατίας.
Νωρίτερα και λίγο μετά τις 16.30, ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας. Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και ολοκλήρωσαν την πορεία τους στην πλατεία Ομονοίας. Στην πορεία συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου