Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Έκλεψαν Φαρμακείο στο Περιστέρι

                                                  Ληστεία σε φαρμακείο στο Περιστέρι με λεία 135.000 ευρώ 

 Έκλεψαν την ταμειακή μηχανή και το χρηματοκιβώτιο στο οποίο μέσα υπήρχαν και ορισμένα φάρμακα - Σπείρα «λεηλατεί» φαρμακεία της Αττικής και προωθεί τα φάρμακα στη «μαύρη» αγορά

Ποδαρικό με λεία 135.000 ευρώ πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε φαρμακείο του Περιστερίου διαρρηκτές, οι οποίοι αφού κατάφεραν και παραβίασαν τις πόρτες του καταστήματος έδρασαν ανενόχλητοι κλέβοντας τα πάντα από μέσα.

Οι «ποντικοί» όπως περιγράφουν και οι ιδιοκτήτες του φαρμακείου, ήταν καλά πληροφορημένοι. Μπήκαν από την διπλανή πόρτα του κτηρίου, κατέβηκαν στο υπόγειο και εκεί παραβίασαν την πόρτα που επικοινωνεί με το εργαστήριο-αποθήκη του φαρμακείου. Έπειτα ήταν εύκολο, αφού ανέβηκαν τα σκαλιά του υπογείου βρέθηκαν πίσω πάγκο της ταμειακής μηχανής.

Μάλιστα, οι κλέφτες γύρισαν και τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος ώστε να κοιτούν τον τοίχο για να μην καταγράφουν τις κινήσεις τους. Οι δράστες αφού άδειασαν όλα τα ράφια των προϊόντων του καταστήματος, έφυγαν ανενόχλητοι από το πάρκινγκ του φαρμακείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι η πρώτη φορά που διαρρηκτές καταφέρνουν και κλέβουν ολοκληρωτικά ένα φαρμακείο. Ο Κωνσταντίνος Πετρουλάκης σύζυγος της Αναστασίας Μπικάκη, του θύματος που οι διαρρηκτές άδειασαν το φαρμακείο, είναι και ειδικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι αυτήν την περίοδο δρα μια σπείρα διαρρηκτών η οποία αφού κλέψει τα φάρμακα μετά τα διοχετεύει στην μαύρη αγορά.

«Αυτή η ποσότητα φαρμάκων σίγουρα θα πουληθεί και θέλω να πιστεύω και ελπίζω να μην είναι στην εσωτερική αγορά αλλά σίγουρα υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως όλα αυτά εξάγονται στις βαλκανικές χώρες και πολύ πιθανόν στις χώρες της βόρειας Αφρικής. Το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί πάρα πολλά περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών φαρμακείων με τον ίδιο τρόπο» τονίζει στις δηλώσεις του στο protothema.gr ο κ. Πετρουλάκης.

Ενδιαφέρον έχει και η διάρρηξη φαρμακείου που είχε προηγηθεί της προηγούμενης με λεία 135.000 ευρώ στην ίδια περιοχή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Εκεί οι δράστες μπήκαν από την πίσω μεριά του καταστήματος παραβιάζοντας ένα μικρό παράθυρο. Έκλεψαν την ταμειακή μηχανή και το χρηματοκιβώτιο στο οποίο μέσα υπήρχαν και ορισμένα φάρμακα.

Κάποιοι διαρρήκτες μπήκαν από το πίσω μέρος του φαρμακείου παραβιάζοντας ένα παράθυρο βγάζοντας την σιδεριά και μπαίνοντας μέσα. Πήραν το ταμείο του φαρμακείου, το χρηματοκιβώτιο με ό,τι είχε αυτό μέσα. Και προκάλεσαν μια αναστάτωση στο χώρο. Δεν το έχουμε πάθει ξανά αυτό και μας στοίχισε. Βέβαια θα λάβουμε πλέον αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας παρότι υπάρχουν και οι κάμερες και ελέγχονται από την αστυνομία» είπε μεταξύ άλλων ο Ευθύμης Δημητρόπουλος, υπάλληλος του φαρμακείου.
"Πρώτο Θέμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου