Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Τουρκία: Οι αρραβωνιασμένοι δεν πρέπει να κρατιούνται χέρι-χέρι

Το κορυφαίο θρησκευτικό σώμα της Τουρκίας, η Διεύθυνση Θρησκευτικών υποθέσεων (Diyanet), εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια δεν πρέπει να κρατιούνται χέρι-χέρι ούτε να περνούν χρόνο μόνοι τους κατά την διάρκεια της περιόδου που παραμένουν αρραβωνιασμένοι.

Τουρκία: Οι αρραβωνιασμένοι δεν πρέπει να κρατιούνται χέρι-χέρι
«Σε αυτήν την περίοδο, δεν είναι κακό τα ζευγάρια να συναντιούνται και να μιλούν για να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, εφόσον έχει ληφθεί μέριμνα να μην είναι ιδιωτική η συνάντηση. Ωστόσο, θα μπορούσαν να υπάρξουν ανεπιθύμητα συμβάντα με ή χωρίς την γνώση των οικογενειών τους… όπως φλερτ. Αυτό μπορεί να τροφοδοτήσει τα κουτσομπολιά ενώ το κράτημα των χεριών είναι κάτι που το Ισλάμ δεν επιτρέπει» δήλωσε η Diyanet, απαντώντας σε ένα δημόσιο ερώτημα.

Προέτρεψε δε τα ζευγάρια να περνούν την περίοδο που είναι αρραβωνιασμένα «σύμφωνα με τα ισλαμικά πρότυπα», ενθαρρύνοντας τους να κάνουν πρώτα πολιτικό γάμο και μετά θρησκευτικό.

Η Diyanet, που αποτελεί ένα από τα καλύτερα κρατικά χρηματοδοτούμενα ιδρύματα της Τουρκίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο παρελθόν σχετικά με τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της σχετικά με την χρήση του χαρτιού τουαλέτας και τα προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν οινόπνευμα.
Πηγή: Hurriyet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου