Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Η δήμαρχος της Κολωνίας ζητάει από τις γυναίκες να είναι σε «απόσταση μήκους όσο απλώνεται το χέρι» από τους άντρες!

Δίνοντας έμφαση στη στάση των γυναικών και όχι στη συμπεριφορά των ανδρών που παρενόχλησαν σεξουαλικά νεαρές Γερμανίδες, η δήμαρχος της Κολωνίας, της γερμανικής πόλης που βρέθηκε στο επίκεντρο του ροζ σκανδάλου που πλήττει τη χώρα της Μέρκελ, άναψε φωτιές με τις δηλώσεις της.
Η 59χρονη Ερνιέτε Ρέκερ, που ανέλαβε την δημαρχία της Κολωνίας πριν από δύο μήνες, προσπάθησε σήμερα να τα «μπαλώσει», ένα 24ωρο αφότου δήλωσε ότι οι γυναίκες πρέπει να υιοθετήσουν έναν «κώδικα συμπεριφοράς», σύμφωνα με τον οποίο, για να είναι ασφαλείς, θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση από τους άντρες, «μήκους όσο απλώνεται το χέρι»! Η Ρέκερ ζήτησε σήμερα συγγνώμη μέσω της ιστοσελίδας της στο Facebook σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, αναφέρει το protothema.gr.
Ακόμα και πρωτοκλασάτα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης έσπευσαν να εκφράσουν την έντονη δυσφορία τους για τις δηλώσεις της. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χέικο Μάας αλλά και η υπουργός Οικογενειακού Προγραμματισμού Μανουέλα Σβέσιγκ επισήμαναν πως οι εποχές που οι γυναίκες δεν ήταν ελεύθερες, έχουν παρέλθει. Εκτός από τους Γερμανούς πολιτικούς που έσπευσαν να αντιταχθούν στα λεγόμενα της Ρέκερ, στο Twitter πολλές Γερμανίδες ξεσπάθωσαν. Ορισμένες μάλιστα εξέφρασαν με χιούμορ την αντίδρασή τους στον «κώδικα συμπεριφοράς» της Γερμανίδας δημάρχου. Μία απ’ αυτές γράφει: «Εγώ που έχω κοντά χέρια, ποια απόσταση θα πρέπει να κρατήσω από τους άνδρες»;
Η Ενριέτε Ρέκερ παντρεύτηκε σε ηλικία 53 ετών με τον κατά τρία χρόνια μικρότερό της Πέρι Σόμερς, Αυστραλό προπονητή του γκολφ. Το ζευγάρι δεν έχει παιδιά. Η Ρέκερ ανέλαβε την δημαρχία της Κολωνίας στις 20 Οκτωβρίου. Κατέβηκε ως ανεξάρτητη υποψήφια, είχε όμως την υποστήριξη από το κόμμα της Μέρκελ, τους Χριστιανοδημοκράτες.
Χθες, η Ρέκερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου κάλεσε τις γυναίκες να υιοθετήσουν έναν «κώδικα συμπεριφοράς» προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις σεξουαλικής βίας. Συγκεκριμένα, πρότεινε στις νεαρές κοπέλες να διατηρούν απόσταση από άγνωστους άντρες, μήκους όσο… απλώνεται το χέρι, να παραμένουν μαζί με την παρέα τους, να ζητούν την βοήθεια ή την μαρτυρία των περαστικών εάν χρειαστεί και να ενημερώνουν την αστυνομία εάν πέσουν θύματα τέτοιας συμπεριφοράς.
Επίσης, με αφορμή τις μεγάλες εκδηλώσεις και το καρναβάλι που πρόκειται να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο στην Κολωνία, η δήμαρχος της γερμανικής πόλης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει αυξημένη αστυνόμευση.
Υπενθυμίζεται ότι, λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στην Κολωνία- στις 17 Οκτωβρίου- ένας άνδρας ηλικίας 44 ετών όρμησε προς το μέρος της Ρέκερ κρατώντας δύο μαχαίρια και την τραυμάτισε στον λαιμό. Η Ρέκερ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε. Προτού αναλάβει την δημαρχία της Κολωνίας, ήταν υπεύθυνη για τις κοινωνικές υποθέσεις στην γερμανική πόλη. Αναλαμβάνοντας την δημαρχία, προτεραιότητές της είναι η λύση του στεγαστικού προβλήματος, η προώθηση της ψηφιακής οικονομίας, καθώς και η μέριμνα για τους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου