Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΝΕ                                                                     

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας ανελκυστήρων «ΚΟΝΕ Α.Ε.», Φιλικών 5 και Δεληγιώργη 1 στο Περιστέρι, οι οποίοι αντιδρούν στις εξαγγελίες της εργοδοσίας για 18 απολύσεις κλιμακωτά, έξι κάθε μήνα.
Η πολυεθνική εταιρεία ΚΟΝΕ Α.Ε. που ασχολείται με ανελκυστήρες, προχώρησε σε σχεδιασμό 18 κλιμακωτών απολύσεων επιδιώκοντας μάλιστα να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. Όταν η προσπάθεια της απέτυχε στράφηκε ενάντια στο σωματείο, υποδεικνύοντας του τρόπους λειτουργίας, ενώ την ίδια στιγμή αξιοποιούσε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, φέρνοντας τεχνικούς από Κύπρο και Βουλγαρία, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά τις μεθοδεύσεις και τους στόχους της εργοδοσίας. Σε πολιτικό περιβάλλον που ευνοεί τις απολύσεις, με τις ευλογίες μιας νομοθεσίας που πηγάζει από οδηγίες ΕΕ και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που χαϊδεύουν τα αυτιά των εργοδοτών στο όνομα της «ανάπτυξης», οι εργαζόμενοι απαντούν με το μόνο όπλο που έχουν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στη δουλειά και στη ζωή: ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Το ΔΣ του συλλόγου μας στέκει αλληλέγγυο στους αγώνες των εργαζομένων της ΚΟΝΕ Α.Ε. και απαιτεί να παρθεί πίσω η εξαγγελία για 18 απολύσεις από την εταιρεία.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΗΣΗΣ ΚΑΠΡΑΝΑΣ                                                     ΠΑΠΠΑ ΙΩΑΝΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου