Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥΗ Ένωση Γονέων Περιστερίου, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, επιβεβαίωσε εκ νέου την πάγια και σταθερή θέση της για την πλήρη κάλυψη των βιβλίων Αγγλικών της Α’ Λυκείου από το κράτος.
Με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης η αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων αποτελεί  ατομική ευθύνη των γονιών. Με άλλα λόγια η  τσέπη του καθενός καθορίζει τη μόρφωση  των παιδιών του. Αυτές είναι οι ίσες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση;
Η απαίτηση για την πληρωμή των βιβλίων από τους γονείς αποσκοπεί να μπολιάσει σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς τη λογική πως πρέπει να πληρώνουν για το οτιδήποτε, ξεκινώντας σήμερα από το συγκεκριμένο βιβλίο και κάποια στιγμή θα έρθουν η σειρά και για άλλα.
Η αρνητική στάση του Δήμου Περιστερίου δεν μπορεί πλέον να δικαιολογηθεί καθώς υπάρχει το παράδειγμα μιας σειράς δήμων που έχουν ήδη προχωρήσει στην κάλυψη αυτής της δαπάνης από τις αντίστοιχες Σχολικές επιτροπές.
Έτσι οι όμοροι Δήμοι Πετρούπολης και Χαϊδαρίου καθώς και οι Δήμοι Χαλανδρίου, Ν.Φιλαδελφειας –Χαλκηδόνας Κερατσινίου –Δραπετσώνας, Ηρακλείου, Ζωγράφου, Κηφισιάς  αγοράζουν ήδη τα βιβλία των Αγγλικών.
Γνωρίζουμε  ότι η αρμοδιότητα και η ευθύνη είναι αποκλειστικά του κράτους. Παρόλα αυτά πρώτη προτεραιότητα ενός Δήμου θα πρέπει να είναι η κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των παιδιών.
Καλούμε τον Δήμο Περιστερίου να καλύψει το κόστος αγοράς των ξενόγλωσσων βιβλίων για όλους τους μαθητές της Α’ Λυκείου και αυτών που έχουν ήδη αναγκαστεί να πληρώσουν και όσων δεν τα έχουν αγοράσει ακόμα.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς οφείλουμε να διεκδικήσουμε από το Υπουργείο να αναλάβει την υποχρέωσή του για την δωρεάν διανομή συγγραμμάτων διδασκαλίας ξένων γλωσσών στα σχολεία.
Καμία δημοσιονομική προσαρμογή δεν πρέπει να ενταφιάσει καθετί αναγκαίο!
Στο όνομα της οικονομικής κρίσης και της λιτότητας να μην μας κάνουν να παραιτηθούμε από το να διεκδικήσουμε από  το κράτος να εξασφαλίσει σε όλα τα παιδιά τα βιβλία διδασκαλίας των ξένων γλωσσών.

ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΚΩΣΤΑΣ
ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου