Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Μίκης Θεοδωράκης: Απαράδεκτη… έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

                                      

Ο Μίκης Θεοδωράκης παίρνει θέση, «απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες(…) έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, για την πώληση όπλων από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία.
Επιτίθεται στην κυβέρνηση ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης με μια μικρή αλλά γεμάτη αιχμές δήλωση, λίγες ώρες πριν από την… μάχι στη Βουλή (σ.σ. τη Δευτέρα 27.11.2017).
Αργά το βράδυ του Σαββάτου (25.11.2017), μέσα από την ιστοσελίδα του, ο Μίκης Θεοδωράκης τάχθηκε κατά της πώλησης όπλων από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία. Στην δήλωσή του, μιλά για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και εξαγωγή Μαύρου Θανάτου.
Η δήλωσή του Μίκη Θεοδωράκη: 
«Η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του Μαύρου Θανάτου. Είναι μια πράξη που μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό.
Οι οικονομικές συναλλαγές με τη διάθεση όπλων μαζικής καταστροφής καταλήγουν σε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και επί πλέον είναι αντίθετες με τον ειρηνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η εξωτερική μας πολιτική. Αποτελούν σήμερα την μελανότερη σελίδα για τις Μεγάλες Δυνάμεις που συντηρούν πολεμικές βιομηχανίες και προσπορίζονται τεράστια οικονομικά οφέλη εξάγοντας πόλεμο.
Αυτές οι απεχθείς ενέργειες είναι αντίθετες με τις δικές μας παραδόσεις και γι’ αυτό απαράδεκτες και καταδικαστέες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου