Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου Αγώνας γαι το Κέντρο υγείας Περιστερίου                                                                        

(Περίληψη τοποθέτησης που έκανε η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου 8/2/2018 προ ημερησίας διάταξης)
Ανέκαθεν διεκδικούμε ριζικές και ουσιαστικές λύσεις για την δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη του Περιστεριώτικου λαού. Η πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ο κατάλληλος υλικοτεχνικός εξοπλισμός του ΚΥ Περιστερίου είναι διαχρονικό μας αίτημα από τότε που άρχισε να λειτουργεί (2011). Πρόσφατα, έγιναν προσλήψεις επικουρικών ειδικευμένων γιατρών με στόχο την 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Περιστερίου.  Όμως :
-          Η στελέχωση όχι με μόνιμους αλλά με επικουρικούς γιατρούς, ομήρους της προσωρινότητας, δεν δίνει ουσιαστική λύση. Επίσης αποτελεί αδικία για τους ίδιους τους νέους ειδικευμένους γιατρούς.
-          Η προχειρότητα στον εξοπλισμό είναι κωμική. Π.χ. απαρχαιωμένος υπερηχοτομογράφος από ΠΙΚΠΑ που … έκλεισε, με κεφαλή για … βρέφη (!) δείχνει πως κάποιοι μάλλον θεωρούν τους Περιστεριώτες πολίτες β’ κατηγορίας.
-          Η επιμονή της (αρμόδιας) διοίκησης της 2ης ΥΠΕ να αρχίσει άμεσα και όπως όπως η 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Υγείας χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η στοιχειώδης 24ωρη παρουσία των κατάλληλων ειδικοτήτων (π.χ. είναι αδιανόητο Γενικός Γιατρός ή Παθολόγος να βλέπει ενήλικες και Παιδίατρος να βλέπει παιδιά) αλλά αντίθετα να λέγεται πως «δεν πειράζει αν ο Παιδίατρος βλέπει γιαγιάδες και ο Παθολόγος παιδιά όταν χρειάζεται», απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ.
-          Επίσης δεν μπορεί να λέγεται στα σοβαρά πως οι εργαστηριακοί γιατροί θα κάνουν μόνοι τους παρακλινικές εξετάσεις (π.χ. ακτινογραφίες) χωρίς να υπάρχει ο αντίστοιχος τεχνολόγος.
-          Τέλος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ η εκτόξευση συγκεκαλυμμένων απειλών από την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ προς τους γιατρούς που απαιτούν ασφαλή και ουσιαστική 24ωρη λειτουργία πως θα τους στείλει με δυσμενή μετάθεση στα … νησιά του Αιγαίου (!!).
Τα παραπάνω εντείνουν την ανησυχία μας για βεβιασμένη και ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ έναρξη 24ωρης λειτουργίας χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Κάτι τέτοιο θα αποτελεί απλά μια κυβερνητική προεκλογική προπαγανδιστική φούσκα σε βάρος του Περιστεριώτικου λαού.
Καλούμε την Δημοτική αρχή, το Δημοτικό συμβούλιο αλλά πρώτα και κύρια τις/τους ίδιους/ες Περιστεριώτες/ισσες να παρέμβουν αγωνιστικά και αποφασιστικά ώστε άμεσα να στελεχωθεί / εξοπλιστεί κατάλληλα το ΚΥ Περιστερίου και να εκτελεί πραγματική, ουσιαστική και ΑΣΦΑΛΗ πρωινή τακτική και 24ωρη εφημεριακή λειτουργία.
 Δελτίο Τύπου 11/2/2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου